NET.Notes: Zajímavé vlastnosti – 2. část

V minulém článku jsme popisovali první část zajímavých vlastností systému NET.Notes. Jedná se o různé formy integrace, použití zajímavých řešení apod. Nyní se podíváme na další ze seznamu zajímavých propojení, které NET.Notes aktuálně nabízí.

Mass Mailing
V této oblasti máme vytvořenu integraci se službou SendInBlue, z NET.Notesu jsou tak do této služby synchronizovány vybrané kontakty, je možné emailovou kampaň vytvořeno v NET.Notestu nechat založit v SendInBlue a odtud pak rozeslat. Integrace s jinými službami obdobného typu je taktéž možná.

REST API pro externí služby
Pokud potřebujeme vystavit část svého IS, jeho služeb či dat externím subjektům, připravíme nad částmi NET.Notesu RESTové API, pomocí kterého mohou externí služby vybrané informace konzumovat popřípadě do NET.Notesu data posílat. Rozhraní jsou stavěna na obecných standardech, konzumenty tak mohou být zcela nezávislé systémy.

Čtení emailů z POP3 a IMAP
V minulém čánku jsme zmiňovali, že jako součást NET.Notesu běží malý SMTP server pro příjem pošty. Pokud je potřeba emailové zprávy číst z externích zdrojů, provádíme integraci s POP3 nebo IMAP. Napojit se tak lze defacto na jakýkoliv emailový systém.

Napojení na externí SQL a jiné datové zdroje
Komunikace s externími systému je založena na mnoha způsobech. Ze systému NET.Notes se dokážeme napojit na jiné SQL servery, číst data z REST, SOAP nebo jiných webových služeb.

Mobilní rozhraní
Nad NET.Notesem budujeme mobilní rozhraní. To obsahuje obecné vybrané části do kterých implementujeme zákaznicky požadovanou funčknost. Mobilní rozhraní je tvořeno s podporou pro PWA .

Nativní export do MS Office formátů
Exporty do MS Wordu a Excelu provádíme buď pomocí podpůrných knihoven a nebo formou nativního převodníku, který provádí konverzi pomocí nainstalovaného MS Office balíku. Tímto způsobem lze zajistit 100% kompatibilitu výstupních souborů a použití možností, jinými technikami nedosažitelnými.

Monitoring přes Prometheus a Grafanu
Prometheus a Grafana jsou defacto standardem v oblasti monitoringu běhu systémů a jeho vizualizace. NET.Notes je založen na platformě SpringBoot, která má přímou podporu pro export informací pro Prometheus. Kromě systémových informací pak dokážeme do Promethea poskytovat data o chodu samotného NET.Notesu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *