NET.Notes: Zajímavé vlastnosti – 1. část

NET.Notes je naše alternativní aplikační webová platforma postavená mimo systém HCL Domino Notes. NET.Notes je založen na prominentních open-source technologiích mezi které patří JAVA, ElasticSearch, SpringBoot, MongoDB atp. Detailní informace se můžete dočíst v sérii článků, které jsou našemu systému věnovány.

Do jednotlivých částí systému NET.notes je integrováno několik zajímavých technologí a vlastností, které bychom rádi v tomto příspěvku zmínili.

Incoming SMTP server
Jako součást NET.Notesu běží malý SMTP server, který slouží pro příjem a zpracování zpráv zaslaných přímo do aplikace. Jednoduše tak lze přeposílat emailové zprávy z mailového klienta do NET.Notesu a ty jsou pak dle typu zprávy zařazovány například do aktivit, k projektu apod. Toto vše bez nutnosti instalace produktu třetí strany.

PDF výstupy
Exporty do PDF jsou součástí mnoha modulů NET.Notesu. Podporovány jsou specifická formátování výstupu, vícestránkové výstupy, vkládání obrázků, čárových kódů či zamykání PDF pro tisk apod. 

Integrace s MS Office
V rámci integrace s MS Office podporujeme výstupy do MS Wordu a MS Excelu. Výstupní soubory mohou být formátované, obsahovat obrázky, tabulky a jiné pokročilé vlastnosti. Výstupní formáty mohou být vytvořeny z prázdných dokumentů a nebo formou předpřipravených šablon. Lze tak exportovat nabídky či smlouvy do korporátně formátovaných šablon doplněných informacemi z IS.

Full-Textové hledání
Platforma NET.Notes je založena na použití produktu Elasticsearch, který zajišťuje velmi pokročilé techniky vyhledávání v datech. Elasticsearch patří mezi špičku v oblasti vyhledávání všeho druhu a NET.Notes jej využívá od běžného textového hledání, rychlou filtraci dat až po hledání pomocí GPS údajů.

Integrace s Google Maps
Práci s mapovými podklady podporujeme v integraci s Elasticsearchem, pomocí kterého dokážeme dohledat např. firmy ležící v kilometrovém rádiusu od zvoleného bodu, firmy ležící po trase, kterou jede servisní technik apod. Vyhledání v databázi je velmi rychlé a informace z databáze jsou zobrazeny vizuálně v Google Maps … to vše zaintegrováno přímo do uživatelského rozhraní NET.Notes. 

Migrace dat z HCL Domino
Systému HCL Domino Notes (původně IBM Domino Notes) se věnujeme přes 20 let. Pro zákazníky, kteří chtějí využívat systém NET.Notes a jsou uživateli HCL Domino, nabízíme pokročilou migraci dat zahrnující převod běžných textových informací, obohaceného textu (rich text) konvertovaného do HTML či migraci příloh uložených na dokumentech. Cílová data jsou uložena v populárním dokumentově orientovaném databázovém systému MongoDB , který používáme jako primární datové úložiště.

Autentizace s napojením na Active Directory.
Primární bezpečný způsob autentizace je založen na uživatelských účtech zavedených do systému NET.Notes. Pro firmy využívající Active Directory nabízíme integraci umožňující přihlašování informacemi, které jsou v AD uloženy. Uživatelé si tak nemusí pamatovat další heslo a vše je tak korporátně sladěno.

Systém přístupových práv analogický k HCL Domino (authors, readers)
V NET.Notesu jsme zohlednili mnohaletou pozitivní zkušenost se systémem přístupových práv produktu HCL Domino Notes (původně IBM Domino Notes) . NET.Notes tak pracuje se logikou readers a authors polí, skupinami či rolemi. Jednotlivé záznamy ukládané do databáze tak mají své zvolené čtenáře, editory apod., což zakládá vysokou úroveň zabezpečení a zároveň logické pochopení, jak vše funguje.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *