NET.Notes: Koncepce ovládání systému

Celkový koncept systému NET.Notes je postaven na modulech začleněných do jednotného systému ovládání, tzv ‚desktopu‘ . Ten tvoří ucelený systém ovládání, do které lze jednotlivé moduly přidávat, aniž by se narušil celkový uživatelský přístup.

Vlastnosti popsané níže odpovídají jednotlivým bodům (červené očíslování) v náhledu obrazovky pod popisem.

  1. Koncept záložek – základní koncept ovládání je postaven na tzv. vnitřních záložkách, kdy uživatel neopouští jednotné prostředí, ale každý další modul a jeho části jsou otevřeny v záložce v rámci celého pracovního desktopu. Uživatel set tak velmi intuitivně pohybuje i v rámci rozsáhlejšího systému.

  2. Levá navigační část – obsahuje seznam modulů, ke kterým má přihlášený uživatel přístup. Moduly pak mají odkazy na tzv. pohledy/seznamy položek, odkazy na rychlé akce apod. Nastavení přístupu k modulu je definováno v nastavení celého systému pro jednotlivé uživatele.
     
  3. Sdílené akce – jsou tlačítkovou lištou, která poskytuje služby společné pro všechny moduly. Patří mezi ně možnost nahlížet na historii otevřených záznamů a rychlého přepnutí, možnost vytvářet a zobrazovat oblíbené položky, vytvářet nové záznamy zrychleným způsobem apod.

  4. Pohledy(seznamy) – jsou základním blokem každého modulu. Dovolují se nám dívat na vzniklé záznamy nejčastěji řádkovým způsobem, kliknutím na záznam se nám ten otevře v nové záložce a dle přístupových práv jej pak můžete upravovat.

  5. Vyhledávání – je součástí společného ovládacího prostoru a umožňuje full-textové hledání v rámci všech modulů. 

  6. Rychlé akce – umožňující provést 4 definované akce: 
    * odkaz do emailové schránky, pokud je používána we webovém rozhraní (např. Gmail)
    * odkaz do kalendáře, pokud je využíván ve webovém rozhraní (např. Gmail kalendář)
    * možnost zavření všech otevřených záložek najednou
    * aktualizace (refresh) právě otevřené záložky
    Tyto akce pracují jednotně bez ohledu na aktuálně otevřený modul apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *