Google App Maker — 7. Posíláme emaily, zapisujeme do kalendáře

Posílání zpráv jako forma komunikace je jedna ze základních výbav prostředí Google App Makeru. V rámci komunikace aplikace s uživateli máme k dipozici několik možností:

  • posílání klasických emailových zpráv — jedná se o základní komunikační nástroj, který je z pohledu Google App Makeru kvalitně podporován. Z aplikací lze odesílat zprávy s HTML obsahem, obrázky, přílohami. Odesílat poštu lze i pomocí Gmail API, tedy přímo z Gamilu přihlášeného uživatele. Jemu pak např. zůstane zpráva v odeslané poště.
  • posílání SMS, ‘Push’ zpráv — součástí programového prostředí Google App Makeru je k dispozici HTTP klient, pomocí kterého můžeme elegantně komunikovat s externími službami. Využít tak například můžeme služeb posílání SMS zpráv či jiných komunikačních nástrojů, jejich technické API je založeno na HTTP protokolu.
  • kalendář — dalším nástrojem v komunikaci s uživatelem je možnost vytváření záznamů do kalendáře přihlášeného uživatele. Obsahuje-li logika Google App Maker aplikace práci s kalendářovými událostmi, můžeme uživateli automaticky vytvářet kalendářové události … třeba o naplánované poradě, na kterou přijal pozvání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *