HCL DOMINO 12 beta3 + Docker = UPGRADE

V jednom z předchozím článků jsem ukazoval, jak zprovoznit Domino R12 beta2 ve formě Docker containeru. Nyní již máme betu ve verzi 3, a tak se můžeme podívat, jak provést upgrade Docker containeru tak, abychom nepřišli o existující data.

V zásadě budeme potřebovat udělat jen několik málo kroků:

  • stáhneme si z Flexnetu Domino R12 beta3. Jedná se o soubor s názvem: Domino_12.0_DockerImage_Beta3.tgz

  • předpokládáme-li, že máme lokálně běžící Docker, provedeme natažení image do Dockeru příkazem: docker load –input Domino_12.0_DockerImage_Beta3.tgz

  • od předchozí beta2 instalace máme lokálně datový adresář se soubory beta2 verze. Ten použijeme při startu containeru Domino R12 beta3. Mělo by nám tedy stačit nastartovat Domino 12 container s příslušným odkazem na volume adresář.

Pokud výše uvedený příkaz spustíme bez parametru ‘-d’ na konci, bude nám Domino najíždět na popředí a budeme tak moci vidět informace o upgradu šablon apod. a ujistit se o správném naběhnutí serveru.

Použitím Docker containeru je možno Domino R12 ‘instalovat’ velice rychlým a jednoduchým způsobem. Zvláště pak zajímavé je to pro testovací prostředí, kdy upgrade na vyšší verzi je záležitosti někola málo minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *