HCL Domino/Notes 12 Beta2

Již od minulého roku HCL aktivně pracuje na nové verzi systému Domino/Notes s číslem 12. Dle plánu vycházejí jednotlivé betaverze, objevují se tak opravy chyb a nové vlastnosti. 

Z připravovaných změn lze zmínit několik zajímavých:

  • Vizuální změny – pracovní plocha opět doznala vizuální změny a obdržela zcela nový styl organizace záložek. Změny se taktéž dočkal design některých systémových databází.



  • Zrychlení odezvy systému – v ukázce na stejném stroji startovala verze R11 cca. 20 vteřin, R12 pak jen 4. Pozitivní odezva je i od prvních testerů z řad partnerů, kteří výrazné zrychlení ve startu klienta a jeho další práci taktéž pozorují.
    Významné zrychlení pozorujeme i v Domino Designerovi při úpravě rozsáhlejších databází, vše se nám jeví možná až 3x rychlejší.
     
  • Možnost zvolení jiného než defaultního odesilatele při tvorbě nového emailu. Použita může být například adresa mail-in databáze nebo alias k uživatelově standardní emailové adrese.


     
  • Takto pak vypadá pohled na přijaté zprávy v R12 poštovní databázi.


     
  • Podpora pro tvorbu SSL certifikátů přes Let’s Encrypt. Domino tak dokáže tyto certifikáty přes Let’s Encrypt generovat, používat, a taktéž i automaticky obnovovat. Odpadne tímto jak finanční zátěž, tak předevších nutnost sledování platnosti certifikátů a jejich včasné obnovování.
     
  • Podpora pro Time-based One-time Password (TOTP) for Two Factor Authorisation 

Podrobné informace o připravovaných změnách a novinkách jsou k vidění na této stránce: https://ds_infolib.hcltechsw.com/ldd/fixlist.nsf/Public?OpenView&Start=1&Count=30&Expand=1#1 

 

Posted in:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *