NET.Notes – Business aplikace pro Android/IOS využívající možností mobilního zařízení

Webový přístup do firemního informačního systému (IS) je již velmi častou záležitostí. Přístup z mobilních zařízení (chytré telefony, tablety) má však svá specifika, která běžné webové rozhraní nemusí splňovat. Základním aspektem je skutečnost, že se jedná o dotyková zařízení a uživatelské rozhraní s tím musí počítat.  Dále pak mají tato zařízení k dispozici technické možnosti, které je vhodné pro ulehčení práce využívat. Mezi tyto dnes již běžné a využitelné vymoženosti paří např. 

  • fotoaparát pro pořízení fotografií
  • fotoaparát využitelný jako čtečka čárových nebo QR kódů
  • možnost zápisu do kalendáře uživatele na mob. zařízení
  • GPS pro identifikaci uživatele v terénu
  • možnost ukládání dat offline pro práci bez připojení na server

Možnost uložení dat do mobilního zařízení  a jejich synchronizace se serverem může být zajímavou možností zlepšující práci různých ‚cestujících‘ zaměstnanců.  Obchodníci mohou mít v tabletu k dispozici informaci o nezaplacených fakturách odběratelů, které navštěvují, technici mohou mít informace o nainstalovaných zařízeních u zákazníků atp. Využití je možné nalézt pro mnoho dalších oborů a typů pracovníků. 

V této oblasti naše firma nabízí vývoj mobilních aplikací, které jsou určeny pro platformy  iOS a Android a které dokáží výše uvedené vlastnosti / možnosti využít. Zdrojem dat mohou být informace z ERP, systému Lotus Notes, SQL apod. a do aplikace v mobilním zařízení jsou data synchronizována … to vše dle práv uživatele. Využití technických možností mobilních zařízení (fotoaparát, GPS apod.) je pak již odvislé od charakteru použití aplikace. 

2 Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *